Nyhedsbrev juni-juli 2019

Nyhedsbrev DcH HanHerred
juni/juli 2019

Nu er det vist på tide at få skrevet de sidste nyheder inden vi starter sidste halvår.

Der er nu ikke sket de store ting. Det har mest været en fortsættelse af det, der var startet på.,Nemlig træning. Der har på de fleste hold været flot tilslutning. Kun A/B holdet har det skortet lidt på.Der er meget få på holdet,så hvis der mangler en hf eller to, er der ikke meget for Jan at arbejde med. Vi håber det bliver bedre på et tidspunkt.Men da det er meget få lydighedsfolk der stiller op til konkurrencer,bliver det jo lidt småt med oprykninger.
Rallyholdene bugner med HF.De har endda trænet hele sommeren.,Flot.

Det sidste hvalpehold var meget småt befolket. Kun 4 hvalpe var der. Alle 4 deltog gladeligt i hvalpetesten. Resultatet kan I se på hjemmesiden.
De sidste år har der altid været få deltagere på det midterste hvalpehold,så derfor vil vi i fremtiden kun køre 2 hvalpehold igennem om året. Hvis der så løbende kommer nogen hunde som bliver lidt for gamle, må vi tage den derfra. De fleste andre klubber kører på samme måde.

Samtidig med hvalpetesten holdt vi sommerafslutning. Det blev en god og underholdene dag selv om der var for lidt deltagere. Men det er jo ikke altid antallet det handler om. Der var 4 forskellige poster der skulle kæmpes igennem. Og der blev kæmpet. Der blev inddelt i hold. Alle fik point efter formåen og det hold som fik flest point fik en lille præmie.
Efter Børge og Co. havde fået gang i grillen (med noget besvær)afsluttede vi med de obligatoriske pølser.En rigtig hyggelig formiddag.

Dagen efter afsluttede nosework holdet deres træninger med en lille prøve. Vi var desværre kun tre ud af de seks der startede der deltog. En var holdt – en var på ferie – en anden havde en træt hund efter ferie. Og det går ikke hvis man skal kunne klare Rikkes og Pias udfordringer. Det var svært, men vi gjorde hvad vi kunne. Og så fik vi da også lidt ros bagefter. Vi håber Rikke vil fortsætte så flere kan prøve hvad nosework er. Man er kommet så langt med det i DcH regi så der bliver udbudt kurser til efteråret for trænere.

I DcH på landsplan bliver der arbejdet med nyt pc program Det er meningen det skal nå ud til lokalforeningerne. Når det sker skal alle ha et nyt medlemsnummer. Nok nogen der ikke er så glad for.

Der har i løbet af foråret været fejl på tilmeld. Det skyldes at nogen har fået ny hund og i stedet for ny profil er gået ind og tilrettet på gammel profil.Det bevirker at den nye hund ser ud til at gå i højere klasser end den egentlig gør.Så ny hund ny profil

Ved opstart af spor, skal hunden ikke sidde i klar stilling som ved andre lydighedsøvelser.Det er helt frivilligt hvordan opstart er. HF skal dog inden start fortælle dommeren om hunden samler op eller markerer.

Når man skal til konkurrence skal man medtage vaccinationspapirer. Hvis ikke man kan fremvise det. kan man risekere ikke at komme til start.

Som I ved har vi haft en del snak om vejen, men vi arbejder med det., Lad os koncentrere os om det vi er der for. Nemlig hundetræning.

På et trænermøde kastede vi lidt forslag i luften om spændende aktiviteter i efteråret. Så som sporkursus-belønningsteknik- adfærdskonsulent – hundens dag osv. Håber vi får nogen søsat.

Det var vist det for denne gang. HUSK OPSTART 5 OG 7 AUGUST og KREDSKONKURRENCE DEN 10 AUGUST.
Kommende datoer for aktiviteter – se hjemmeside.

Med håbet om en spændende efterårssæson
Karen Pedersen